Общински проект

Клуб“ Приятели на книгата“

По проект“Интегриран подход за постигане на значими и устойчиви резултати в образователната интеграция на ученици от етническите малцинства в Община Бургас“ в ОУ “Иван Вазов“кв. Банево вече трета година функционира клуб“Приятели на книгата“ с ръководител Веселина Христова.  През октомври между клубовете „Приятели на книгата“ се проведе състезание и нашите ученици отново получиха заслужени награди за отличното си представяне.

  

 

Клуб “Говоря и пиша на български език“

Говоря и пиша на български език

Основна цел на проекта „Интегриран подход за постигане на значими и устойчиви резултати в образователната интеграция на ученици от етнически малцинства в община Бургас” е създаване на условия за повишаване на потенциала на учениците и възможностите им за успешно завършване на образованието чрез допълване, развиване на техните знания, умения и компетентности, придобити в рамките на задължителната им подготовка в училище; развитие на уменията за учене, преодоляване на образователните дефицити на учениците, които срещат затруднения в подготовката си по задължителните дейности в училище и повишаване на мотивацията им за учене; превръщане на училището в по-привлекателно място за ученици.

Клуб “Говоря и пиша на български език“ има 12 членове и това са:

  1. Баръш       7. Идрис
  2. Силвия       8. Ирена
  3. Анастас       9. Петя
  4. Гошо          10. Радостин
  5. Денислав   11. Шефика
  6. Иван          12. Димитър

В началото децата бяха малко песимистично настроени и притеснени, имайки предвид, че това не е клуб по интереси. Но когато те започнаха да работят и разбраха колко разнообразни са дейностите, не само че обикнаха клуба, ами и привличаха фенове. Дори ученици, които не бяха част от него, изявяваха желание да вземат участие в заниманията. Клуб “ Говоря и пиша на български език“ предоставя чудесна възможност на децата да учат, докато се забавляват сред приятели! Любими на децата са и забавните игри, с чиято помощ затвърждават знанията, получени в часа по български език и литература.

 

 Клуб  “ Традиции, занаяти и фолклор

 

           

 

Последни публикации

  1. Съобщение Коментарите са изключени за Съобщение
  2. Отново на училище на 23.01.2019 г./сряда/ Коментарите са изключени за Отново на училище на 23.01.2019 г./сряда/
  3. Покана Коментарите са изключени за Покана
  4. 6 декември е обявен за неучебен ден Коментарите са изключени за 6 декември е обявен за неучебен ден